Włosi zdają sobie sprawę z tego, w jaki sposób jeść. Być może dlatego, że wykorzystane przez nich kompozycje są ożywcze, aromatyczne oraz odpowiednie dla każdego. Standardowa kuchnia włoska śpieszy śródziemnomorskim wzorem pożywienia – ogniskuje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania wskazują, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować poprawę utraty wagi, poprawniejszą kontrolę poziomu cukru we krwi oraz obniżenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest również dobre oraz świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie jedynie smakują niesamowicie, jakkolwiek także są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.
włoska restauracja w Krakowie
Zerknij na parę poniższych czynników, które stanowią treść kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!
Oliwa z oliwek
Jest to niemalże niezbędne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się w trakcie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest bogata w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak też witaminę E i inne zdrowe związki, które pomniejszają stan zapalny.
Restaurants near Main Market Square
Pomidory z puszki
Świeże pomidory są świetne, ale te z puszki mogą spowodować, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niesłychanie istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, schorzeniami serca oraz osteoporozą oraz mogą działać jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą historię wykorzystania z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, zawiera związek o nazwie allicyna, jaki przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (dzięki czemu krew ma prawo przepływać bez ograniczeń), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych i zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem oraz obniżyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.